Als ober kun je goed met mensen omgaan

De kerntaak van een ober is gasten bedienen met dranken en gerechten. Ondanks dat er vaak gedacht wordt dat een ober alleen maar drank rondbrengt is het eigenlijk allround horecamedewerker. Hierdoor kom ik dus met veel mensen in aanraking. Naast lekker eten en drinken verwachten de gasten ook een bijzondere behandeling.

Ober Soms bedien je leuke en vriendelijke mensen en soms kun je door een ware hel gaan. Met wat voor soort mensen je omgaat maakt niet uit. Je houdt je hoofd koel en raakt nooit in paniek. Met de tijd gaat dat steeds beter. Je wordt zelfs een expert in hoe je het beste met de gasten om kunt gaan.

Dit werkt overigens ook heel goed met Joosje. Wanneer mijn zoontje een flinke huilbui heeft probeer ik me zo rustig mogelijk te houden. Meestal pak ik hem dan even op of zet hem in zijn wipstoeltje. Flessen klaarmaken en luiers verschonen is voor mij ondertussen ook geen probleem. Mijn moeder heeft me daar trouwens enorm mee geholpen.

In mijn vrije uren ga ik met Joosje wandelen of fietsen. Uiteraard moest ik wel veel veranderingen aanbrengen in mijn leven. Stappen met vrienden is bijvoorbeeld verleden tijd geworden. Nu ik een full-time alleenstaande vader ben blijft er maar weinig tijd over voor andere dingen. Een kind in je eentje opvoeden verloopt dan ook niet zonder slag of stoot. Maar ik had dit toch echt voor geen goud willen missen! En ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat ik samen met mijn zoontje mooie tijden tegemoet ga.

covbennekom.nl

Terwijl mijn zoontje vredig ligt te slapen heb ik deze blog geschreven. Als een papa in een mama-wereld wil ik namelijk graag mijn ervaringen met andere alleenstaande vaders delen. Eerst was ik van plan een boek te schrijven. Maar omdat Joosje nog zo klein is zal ik daar nog even mee moeten wachten. De rol van een alleenstaande vader is volgens mij net zo uitdagend als die van moeders. De liefde voor ons kind is even groot of zoals in mijn geval zelfs groter. Toch wordt er maar weinig over alleenstaande vaders gesproken of geschreven. Daarom ben ik met deze blog van start gegaan om ervaringen uit te wisselen en wie weet later een boek te schrijven.


Vader in een mama wereld | De voorbereiding